Tak jsem zase prihodila par zapisku z vyletu, casem dam i vic fotek, podarilo se mi vydobyt fotky od senseie, takze, jak jste si mohli vsimnout, i ke starsim prispevkum pribylo par obrazku.
Uz je to skoro mesic, co zacala skola, a mam toho plny kecky. Hlavne asi z toho duvodu, ze je to vsechno takove jednostranne. Vsechny prednasky jsou zamerene na jazyk, a na skoro vsechny bud piseme reporty, pripravujeme si proslovy, nejlepe oboji najednou, a pak nad tim diskutujeme. Zjistila jsem, ze Japonci si libuji v diskutovani o nicem, docela me to unavuje. Cekala jsem, ze zdejsi studium bude vic kulturne zamerene, ale vetsina slovni zasoby se tyka ekonomiky nebo politiky, a s tradicni kulturou se tu nikdo moc neobtezuje. Oproti tomu sensei ma doma spoustu vybornych knizek a to, ze se zajimam o tradicni kulturu, si vzal nesmirne k srdci, takze me porad zasobuje nejakymi moudry, kterym ale bohuzel casto moc nerozumim...
Jinak jsem se uplnou nahodou, asi hodinu pred uzaverkou prihlasila do souteze o listky na predstaveni divadla No, a podarilo se mi vyhrat (Terce nakonec taky), takze dneska odpoledne jdeme za kulturou, ou je...
Nevim, jestli je to Tokiem, ale prijde mi to tady vsechno hrozne povrchni... docela na to sedi moudro o japonskem obdarovavani - je jedno, co to je, ale hlavne kdyz je to hezky zabalene... no nic.
O vikendu byl skolni festival, pry tradicne nejvetsi v japonsku, Terka tam vystupovala se skupinou soranbushi, tak jsme se sli podivat. Cely areal skoly byl natriskany jako ranni vlaky na Jamanote, bylo to, jako kdyby se clovek snazil o zabavu v krabicce od sardinek, vskutku silne dojmy...no jo, Japonsko... Casem pridam nejake fotky, prozatim zdravim.

Komentáře

Oblíbené příspěvky